Γιακούλας Δημήτρης

Γενικά στοιχεία

Ο Δρ. Δημήτρης Γιακούλας διδάσκει τα μαθήματα της Μικροοικονομικής Θεωρίας και της Μακροοικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων & Συστημάτων Εφοδιασμού.

Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστήμων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση (BA) και Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) στο ίδιο τμήμα ενώ έχει εργαστεί ως επισκέπτης υποψήφιος διδάκτορας/ερευνητής με υποτροφία στο European Institute του London School of Economics.

Από το 2015 εργάζεται ως επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο είναι υπεύθυνος λειτουργίας του «Μηχανισμού μελέτης και ανάλυσης οικονομικού περιβάλλοντος λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ασχολείται επίσης με την υλοποίηση ευρωπαϊκών έργων καθώς και έργων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε μικρές επιχειρήσεις.

Έχει διδάξει το μαθήματα Διεθνείς Οικονομικοί Οργανισμοί και Διεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Διεθνείς Επενδύσεις και Μακροοικονομική θεωρία στο Οικονομικό Τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου καθώς και Οικονομική Θεωρία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά έργα ενώ στην παρούσα φάση είναι κύριος ερευνητής στο πλαίσιο μεταδιδακτορικής έρευνας με αντικείμενο τις ελληνικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Υποστήριξη Ερευνητών με Έμφαση στους Νέους Ερευνητές στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Έχει εργαστεί ως στέλεχος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ ενώ διαθέτει επίσης εκτενή εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων με προϋπηρεσία σε διάφορες εταιρίες του χώρου και ειδίκευση στο σχεδιασμό και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και στις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, στην Οικονομική και Πολιτική Ανάλυση και στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική Οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και διαθέτει δημοσιευμένο έργο σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικό τόμο.

Διδασκόμενα μαθήματα

Ερευνητική δραστηριότητα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Kottaridi, Constantina & Giakoulas, Dimitrios & Manolopoulos, Dimitris, 2019, Escapism FDI from developed economies: the role of regulatory context and corporate taxation, International Business Review, Vol. 28, Iss. 1, p. 36-47.

Γιακούλας, Δημήτρης & Βατικιώτης, Λεωνίδας & Θανόπουλος, Γιώργος & Δασκαλάκης, Νίκος, 2019, Έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2019 για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Έκδοση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Γιακούλας Δημήτριος, 2019, Η δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία στην Ευρώπη: Μελέτη περίπτωσης για τους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και των ζωντανών παραστάσεων σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, 4ο Συνέδριο Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες: τάσεις και εξελίξεις στην έρευνα και στις πολιτικές, Θεσσαλονίκη, 29-30 Μαρτίου 2019.

Davies, Rebecca & Giakoulas Dimitriοs & Gamouras Nikos, 2019, “Developming evidence-based curricula for the Live Performance and Audiovisual sectors to tackle gaps and address markets’ needs, (poster), Going Global 2019 Conference, organised by the British Council, 13-15 May 2019, Berlin – Germany.

 

Download CV

Στοιχεία επικοινωνίας

Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού

Tαχ. Δ/νση: 1οχλμ Π.Ε.Ο. Θήβας-Ελευσίνας, 32200, Θήβα

Τηλ. Γραμματείας: 2262022569

Fax Γραμματείας:  2262089605

e-mail: digese_19@aua.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών και φοιτητριών:
Δια ζώσης: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11:00-13:00
Τηλεφωνικά: καθημερινά 11:00-13:00
Email: καθημερινά 9:00-15:00