Ίλυδα Παλαμίδη

Γενικά στοιχεία

Η Παλαμίδη Ίριδα είναι Γεωπόνος-Ζωοτέχνης απόφοιτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, Γ.Π.Α., με ειδίκευση στη Διατροφή και Τεχνολογία ζωοτροφών. Απέκτησε έπειτα το Διδακτορικό της τίτλο στη Διατροφή Ζώων από το ΓΠΑ το 2019 με θέμα «Διερεύνηση της διαιτητικής προσθήκης προβιοτικών ή οξινιστών επί σημαντικών βιοδεικτών του εντερικού οικοσυστήματος κρεοπαραγωγών ορνιθίων». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα τα οποία ξεκίνησαν από την πτυχιακή της εργασία και συνέχισαν μέχρι και την διδακτορική της διατριβή περιλαμβάνουν την διερεύνηση της αποτελεσματικότητας διαφόρων βιοενεργών συστατικών (αιθέριων ελαίων,  οξινιστών) και μικροοργανισμών (προβιοτικών) ως εναλλακτικών των αντιμικροβιακών αυξητικών παραγόντων στα σιτηρέσια των ορνιθίων, και την αποσαφήνιση των μηχανισμών αλληλεπίδρασης της διατροφής με παραμέτρους του εντερικού οικοσυστήματος. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει συμμετάσχει σε πέντε ερευνητικά προγράμματα ιδιωτικής χρηματοδότησης και σε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Έχει δημοσιεύσει δέκα άρθρα σε διεθνή περιοδικά μετά από κρίση, ενώ από τα αποτελέσματα των ερευνών στις οποίες έχει συμμετάσχει έχουν προκύψει εννέα παρουσιάσεις σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια.

Διδασκόμενα μαθήματα

Ερευνητική δραστηριότητα

Ερευνητικά προγράμματα, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

”Genome Wide Association Scanning and Gene Network Analysis of Body Weight in broilers”.
”Mapping and validating energy and protein matrix values of phytogenics and probiotics for optimum performance efficiency in broilers”.
”Matrix value validations for selected feed enzymes in broilers”.
”Investigation of critical biomarkers underpinning the mechanisms behind the beneficial effects of probiotic and phytogenic feed additives on broiler performance and gut health”.
”Investigation of the efficacy of Saccharomyces cerevisiae in broilers under pathogenic challenge”
”Investigation of critical biomarkers underpinning the mechanisms behind the beneficial effects of probiotic and phytogenic feed additives on broiler performance and gut health”.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Palamidi I and Mountzouris KC (2018) Dietary acidifier inclusion affects gut microbiota and expression of gut barrier genes in broilers Animal Nutrition. 4: 367-377

Mountzouris KC, Palamidi I, Paraskeuas V, Griela E and Fegeros K (2019) Dietary probiotic form modulates broiler gut microbiota indices and expression of gut barrier genes including essential components for gut homeostasis. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. doi: 10.1111/jpn.13112

Exploiting extreme phenotypes to investigate haplotype structure and detect signatures of selection for body weight in broilers. Tarsani E, A Kominakis, G Theodorou, I Palamidi. 15th European Poultry Conference. Dubrovnik, Croatia. September 17 – September 21 2018.

 

Download CV

Στοιχεία επικοινωνίας

Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού

Tαχ. Δ/νση: 1οχλμ Π.Ε.Ο. Θήβας-Ελευσίνας, 32200, Θήβα

Τηλ. Γραμματείας: 2262022569

Fax Γραμματείας:  2262089605

e-mail: digese_19@aua.gr

Ώρες εξυπηρέτησης φοιτητών και φοιτητριών:
Δια ζώσης: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 11:00-13:00
Τηλεφωνικά: καθημερινά 11:00-13:00
Email: καθημερινά 9:00-15:00

Πρόσφατες ανακοινώσεις